Blog 07-04-2014

Carrière GPS helpt carrière in kaart te brengen

IT-detacheerder neomax en Stichting ROC.nl hebben samen de website werkenlerenindeict.nl gelanceerd. Het doel van deze website is om startende IT’ers de kans te geven om inzicht te krijgen in carrièremogelijkheden op basis van de resultaten van de Carrière GPS. Met deze geavanceerde tool kunnen startende IT’ers hun competenties en persoonlijkheid testen, met als resultaat een persoonlijk competentierapport en persoonlijkheidsprofiel. Het doel van neomax en ROC.nl, de landelijke loopbaanportal die wordt uitgegeven door Mediavisie, is het ontwikkelen en benutten van IT-talent door middel van een combinatie van werken en leren.

Stephan Bosman, algemeen directeur van neomax: “We zien in de praktijk dat net afgestudeerde IT’ers het lastig vinden om te beslissen wat ze willen gaan doen. Doorstuderen of werken, beide opties hebben voor- en nadelen. Wij willen deze toekomstige IT-professionals helpen bij het nemen van deze beslissing en laten zien dat een combinatie van werken en leren veel voordelen biedt. Zodra de deelnemers de Carrière GPS hebben doorlopen, worden de resultaten gematcht met de carrièremogelijkheden bij neomax. Hierdoor krijgen ze een mooi overzicht van passende ICT-beroepen met functieomschrijvingen en competenties, waardoor ze hun loopbaan meteen sterk kunnen starten.”

Jeannette Leerkamp, bestuurder bij Stichting ROC.nl: “Samen met neomax willen we afgestudeerde IT’ers stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen en we zijn dan ook erg blij met het realiseren van deze geavanceerde loopbaanapplicatie. IT’ers worden nu direct op de juiste plek binnen de organisatie geplaatst en samen maken we afspraken over het ontwikkelingstraject. Op basis van competenties wordt een passend loopbaanprofiel gecreëerd en de competentie- en persoonlijkheidstest tonen aan welke functie hierbij past en hoe je dit doel kunt bereiken.”