Toon menu
Demo
Gemeente

Mensen krijgen zelf meer regie over werk en leven.

Werklozen, wajongers en mensen in de bijstand worden dag in dag uit geconfronteerd met dat wat niet lijkt te lukken: het vinden van een passende baan. Door het aanmaken van een kandoenprofiel wordt een beeld geschetst van competenties en succesfactoren waardoor de kandoener zicht krijgt op de dingen waar hij of zij wel goed in is.

Er wordt een persoonlijk afgestemd aanbod gemaakt van online tips en tools op het gebied van bijvoorbeeld solliciteren, netwerken en het ontwikkelen van competenties. Daarnaast kan de kandoener het profiel publiceren waardoor een beeld wordt gecreëerd van kansrijke beroepen die matchen met hun talenten en competenties, een overzicht van passend onderwijs, aanvullende cursussen en vacatures in de buurt.

In kandoen. zijn standaard allerlei tips en tools opgenomen die goed gebruikt kunnen worden tijdens de zoektocht naar werk, bijvoorbeeld vraag en antwoord, compacte webinars over netwerken of het schrijven van een goed cv. Verder worden er op het online tv-kanaal tientallen video’s aangeboden met informatie over beroepen, en korte interviews met mensen over leven, studie en werk.

2

Kandoen. koppelt het landelijk aanbod van onderwijs, stages en vacatures maar wordt lokaal aangeboden. Scholen, bedrijven en gemeenten kunnen het loopbaansysteem integreren in eigen webomgeving, aangepast aan eigen huisstijl. Ook is het mogelijk om het systeem geheel op eigen servers te laten draaien.

Om inwoners extra te inspireren kan gebruik gemaakt worden van de documentaire-module van kandoen. Gedurende één jaar wordt elke maand een minidocumentaire van 5 tot 10 minuten online gezet met een opvallend initiatief uit eigen omgeving: verhalen van jonge startende ondernemers, voorbeelden van bijzondere vormen van mantelzorg, opvallende persoonlijke verhalen of buurtinitiatieven.

Met de kandoen-licentie krijgen inwoners van uw gemeente de mogelijkheid om een kandoenprofiel aan te maken. Kandoen. is gebruiksvriendelijk vormgegeven zodat kandoeners er zelfstandig mee aan de slag kunnen. Na toestemming van een kandoener kunnen coaches en loopbaanbegeleiders meekijken met de verschillende stappen die tijdens de loopbaanontwikkeling gezet worden en reageren op mijlpalen, vragen en opmerkingen. Kandoen. is dus niet alleen sterk functioneel maar ook interactief.

Licenties worden per jaar voor alle inwoners van een gemeente afgenomen .

Voor het jaarlijkse licentiebedrag:
- Wordt de lokale versie van kandoen gehost en technisch up-to-date gehouden.
- Wordt alle informatie over scholen, opleidingen, en bedrijven actueel gehouden.
- Kunnen via het management-dashboard uitgebreide rapportages gemaakt worden met informatie over talenten, trends en nieuwe ontwikkelingen in uw gemeente.

Kortom: met kandoen. werkt u niet alleen gezamenlijk aan een betere samenleving en minder werkloosheid, maar u creëert ook meer inzicht in uw gemeente.