Toon menu
Demo
Onderwijs

Leerlingen krijgen grip op loopbaanoriëntatie.

Veel scholieren en studenten hebben moeite om een beroep of opleiding te vinden en te kiezen die bij hun past. Hierdoor wisselen leerlingen vaak van opleiding of stoppen ze vroegtijdig. Door middel van een eigen kandoenprofiel krijgen leerlingen inzicht in hun competenties en drijfveren en zien ze direct welke beroepen en opleidingen een goede match maken met hun profiel. Doordat leerlingen weten wat ze willen en uiteindelijk doen wat ze kunnen, sluiten ze veel beter aan op de arbeidsmarkt en zullen ze sterker in het leven staan.

Kandoen. is een loopbaanplatform waarmee studenten  zelf makkelijk  aan de slag kunnen. In kandoen. zijn allerlei tips en tools opgenomen die leerlingen en studenten goed kunnen gebruiken tijdens hun studie en loopbaanoriëntatie. Dit zijn bijvoorbeeld profielgestuurde vragen en antwoorden en compacte webinars over bijvoorbeeld examenstress of faalangst. Verder worden er op het online tv-kanaal tientallen video’s aangeboden met informatie over beroepen en korte interviews met mensen over leven, studie en werk.

Kandoeners kunnen daarnaast vragen stellen aan hun begeleider of coach. De begeleider kan per leerling zien waar zijn of haar competenties liggen en welke acties zijn ondernomen. Verder krijgt de begeleider in rapportages recente trends en ontwikkelingen te zien binnen de opleidingen én binnen de regio.

Kandoen. koppelt het landelijk aanbod van onderwijs, stages en vacatures maar kan ook lokaal aangeboden. Scholen en onderwijsinstellingen kunnen het loopbaansysteem volledig integreren in de eigen webomgeving, in de eigen huisstijl en met het eigen aanbod.

Voor het jaarlijkse licentiebedrag:
- Wordt de lokale versie van kandoen. gehost en technisch up-to-date gehouden.
- Wordt alle informatie over scholen, opleidingen en bedrijven actueel gehouden.
- Kunnen via het management-dashboard uitgebreide rapportages gemaakt worden met informatie over talenten, trends en nieuwe ontwikkelingen in uw onderwijsinstelling.